Technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki
kwalifikacje
ROL.08. Eksploatacja systemów mechatronicznych w rolnictwie
http://zsckr.radymno.edu.pl/index.php/technik-mechanizacji-rolnictwa-i-agrotroniki-br-ii-st/
Technik żywienia i usług gastronomicznych
kwalifikacje
HGT.12. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych
http://zsckr.radymno.edu.pl/index.php/technik-zywienia-i-uslug-gastronomicznych-br-ii-st/
Technik ogrodnik
kwalifikacje
OGR.05. Planowanie i organizacja prac ogrodniczych
http://zsckr.radymno.edu.pl/index.php/technik-ogrodnik-br-ii-st/
Na I semestr branżowej szkoły II stopnia przyjmuje się kandydatów, którzy:
- posiadają świadectwo ukończenia branżowej szkoły I stopnia lub zasadniczej szkoły zawodowej w latach 2015 – 2020;
- posiadają zaświadczenie o zawodzie nauczanym w branżowej szkole I stopnia lub zasadniczej szkoły zawodowej, którego zakres odpowiada pierwszej kwalifikacji wyodrębnionej w zawodzie nauczanym w branżowej szkole II stopnia, do której ubiegają się o przyjęcie;
- posiadają zaświadczenie lekarskie zawierające orzeczenie o braku przeciwwskazań zdrowotnych do podjęcia praktycznej nauki zawodu;
- są słuchaczami kwalifikacyjnego kursu zawodowego z zakresu drugiej kwalifikacji wyodrębnionej w zawodzie nauczanym w branżowej szkole II stopnia, do której ubiegają się o przyjęcie.
PODANIE do branżowej II stopnia